Kooivrij en diervriendelijk

Vaccinaties

Bij het brengen van uw dier wordt het gehele bedrag contant betaald.
wij hebben geen pin.

Wat moet u meenemen

  • De geldige vaccinatie bewijzen/dierenpaspoort
  • Medicatie

Wat moet u niet meenemen
* manden, dekens, speeltjes e.d., alles is bij ons
aanwezig
De vereiste vaccinaties
* de jaarlijkse cocktail (kattenziekte) {niesziekte} nr.13 en 14 in het
dierenpaspoort.
* bordetella neusdruppel nr  16  in het dieren paspoort
* de cocktail  mag niet ouder zijn dan 11 maanden en niet jonger dan 3 weken. de bordetella niet ouder dan 9 maanden en niet jonger dan 3 weken.
Sterilisatie en castratie
Poezen en katers moeten steriel zijn.
Katten- en niesziekte
 Alle katten dienen ingeënt te zijn tegen: Kattenziekte Niesziekte .Bordetella.

  •  De inenting tegen kattenziekte mag niet ouder zijn dan 11 maanden of jonger dan 3 weken.
  •  De inenting tegen niesziekte mag niet ouder zijn dan 11 maanden of jonger dan 3 weken (ongeacht de fabrikant van de enting).
  •  De inentingen mogen niet verlopen tijdens het verblijf van uw kat. Komt uw kat bij ons logeren in een drukke periode en verloopt de enting kort na het verblijf van uw kat? Laat uw kat dan al voor zijn vakantie inenten. Dit geeft uw kat extra bescherming in een drukke periode.
  • Een éénmalige prik tegen niesziekte volstaat niet: wanneer deze voor het eerst wordt verricht of deze niet op zijn minst jaarlijks is bijgehouden, dient binnen 2-4 weken een booster (=herhalingsprik) te worden toegediend. De laatste van deze vaccinaties moet minstens 3 weken voor het verblijf zijn verricht.
  • Het dierenpaspoort en/of inentingsbewijs moet u altijd meenemen. Zonder geldig inentingsbewijs kunnen wij uw kat helaas niet opnemen.

Uw kat dient minimaal 3 dagen en maximaal 3 weken voor het verblijf in het pension ontvlooid en ontwormd te worden. Uw kat dient dus vlooienvrij en zonder vlooienpoepjes te worden gebracht, wat u met een vlooien kam kunt checken. Het beste kunt u uw kat hiertoe elke 4 weken ontvlooien met een goed anti-vlo middel (bijv. Stronghold (werkt ook tegen wormen en oormijt), Advantage, Advocate), dat te koop is bij uw dierenarts, dus niet in de dierenwinkel. Graag geen Frontline, Effipro, vlooienbandjes of druppels door het eten, aangezien deze niet afdoende werken.
Belangrijk:
In een milieu waar katten uit allerlei windrichtingen samen komen is de besmettingsdruk hoger dan normaal. Bovendien zal een kat onder de invloed van stress gemakkelijker door een virus besmet raken. Daar komt bij dat er zogenaamde symptoomloze dragers bestaan van, in het bijzonder, niesziekte virussen: deze zijn ook door ons niet te onderkennen omdat de katten zelf niet ziek zijn. Vaccinatie tegen niesziekte geeft, net zoals bij de griepprik voor de mens, bescherming tegen een groot aantal stammen. Theoretisch is het, net als bij de mens, niet ondenkbaar dat desondanks bijvoorbeeld een gemuteerde stam toch aanslaat. Maar wij willen er zeker van zijn alles gedaan te hebben om besmettingen te voorkomen. Wij doen ons best om zo hygiënisch mogelijk te werken en met uw medewerking kunnen wij ziekteverschijnselen zo klein mogelijk houden.